Warsztaty kawowe

– Kawowe konkrety o których nie wiemy – kilka słów o różnicach w obróbce kawy i co się dzieje na kawowej farmie.– Obcowanie z próbkami kawy przed wypaleniem (zielonymi) i dokładnie tymi samymi już wypalonymi.

– Jednoczesne porównanie kilku kaw, ciemniej i jaśniej palonych, czekoladowych i owocowych (czyli tzw cupping).


– Rozmowy o smaku i zastanowienie się które kawy tak naprawdę lubimy. Rozmowa o indywidualnych preferencjach i pomoc w znalezieniu idealnej smakowo kawy dla siebie.


– Zaparzenie jednej i tej samej kawy 4 różnymi metodami równocześnie (przeze mnie) i testowanie różnic smakowych w zależności od użytej metody.


– Doskonałe i proste przepisy na zaparzanie każdą z metod (Dripper, Kalita, Aeropress, Clever), które opracowałem po latach pracy.


– Na co zwracać uwagę na paczce przy zakupie kawy oraz garść porad ułatwiających obcowanie z kawą w domu.

Warsztat prowadzi Tomasz Gajda, współtwórca coffee cortado

Max. ilość uczestników: 12 osób

Terminy

25.02.2023

12:00-14:30

Cena

Koszt: 350zł